Investeren in zorgvastgoed

Een duurzame keuze voor de toekomst

Helder proces

Je investeert in maatschappelijk vastgoed

Rendement

Je krijgt het rendement maandelijks uitgekeerd

Zekerheid

De waarde van het vastgoed dient als onderpand voor je lening

Waarom zorgvastgoed?

Zorgvastgoed zal altijd nodig zijn. We hebben op dit moment kleinschalig zorgvastgoed in Engeland. Dit is -anders dan in Nederland- veelal privé gefinancierd. Particuliere eigenaren (vaak echtparen) runnen ouderenzorginstellingen van 30 tot 300 bewoners. De eigenaren willen op een bepaalde leeftijd met pensioen, genieten van hun oude dag en het geld vrijmaken dat vrijkomt bij verkoop.

Investeren in zorgvastgoed

Crowdfunding

In 2021 kochten wij (via een deelneming in een Engelse BV) het eerste zorgcomplex in het prachtige Sussex. Een kleinschalig complex voor 50 ouderen, waar we ook dementiezorg leveren. Voor de financiering hebben we particuliere investeerders benaderd die binnen zeer korte termijn het bedrag van 1 miljoen euro bij elkaar brachten. Onze lening gaf niet alleen 8% rente per jaar, het heeft een korte looptijd (minimaal 6 maanden en maximaal 15 maanden); daarnaast is het vastgoed de onderliggende zekerheid voor de investeerders.

Investeerders twijfelden niet lang: geld op de bank kost geld. Dus 8% rente was voor veel mensen een  eenvoudig besluit.

Investeren in zorgvastgoed

Wij kopen regelmatig nieuw vastgoed aan.

Waarom investeren mensen in vastgoed?

Zoals gezegd is geld op de bank niets waard. De inflatie is hoger dan de rente en dus wordt geld op de bank minder waard.  Niet iedereen heeft de tijd of kennis om zelf te investeren en rendement te maken. Vastgoed beheren en er in investeren is een vak apart en niet voor iedereen weggelegd. Wij doen het al jaren succesvol voor zowel particuliere investeerders als professionele beleggers.

Vastgoedinvestering

We adviseren onze klanten om te investeren met geld dat niet op korte termijn nodig is. Ook spreiden van je vermogen is goed. Bij ons lopen de termijn uiteen van kort (een paar maanden voor overbrugging) tot 3 jaar of 5 jaar, net wat we samen afspreken. 

Zelf Vastgoed aankopen

Een aantal van onze investeerders wil liever zelf vastgoed aankopen en verhuren of verkopen. Omdat zij geen tijd en kennis hebben om de juiste panden te vinden, doen wij  dat voor hen. Een beleggingspand heeft een goed rendement uit huur of kan bijvoorbeeld door een verbouwing een meerwaarde opleveren bij verkoop. Wij vinden het pand, verkopen het aan investeerder, die op deze manier zelf vastgoedbelegger wordt.

Rendement

Rendement kan dus op verschillende manieren worden verkregen. Het gaat er om dat het bij je past: huisbaas worden of alleen rente ontvangen? De keuze is voor iedereen verschillend.

Gemak

Je wilt graag beleggen maar weet niet hoe of je hebt onvoldoende tijd. Of misschien heb je al meerdere dingen geprobeerd, die niet het gewenste resultaat opleverden. Daarom doen wij het werk, vastgoed is een vak en de pareltjes zoeken al helemaal.

Zekerheid

Wij beleggen in vastgoed in de (middel)grote steden. Vastgoed heeft waarde en geeft daarmee zekerheid. Bovendien is dit vastgoed courant, het kan goed verhuurd én verkocht worden. Huizenprijzen in grote steden stijgen harder dan in de buitengebieden (hoewel deze sinds corona in opkomst zijn).

“Ik had geld geërfd van mijn ouders en wist niet hoe ik dat moest investeren. Ik kende Woning Investeerders Netwerk en ben daar in 2015 begonnen. Ik krijg elke maand rente op mijn bankrekening gestort, waar ik niets voor hoef te doen. Een heerlijk vast inkomen, waardoor we zelf minder konden gaan werken, echt een geschenk.”

“Wij hebben een paar jaar geleden zelf geïnvesteerd in vastgoed, een aardige ervaring, maar één keer was genoeg. Nu hebben we het belegd bij Win-Win Vastgoed en genieten we elke maand van extra inkomsten. Zonder al het gedoe er omheen. Heerlijk extra pensioen voor ons.”

“We wilden de overwaarde van ons verkochte huis herinvesteren en kwamen toen hier terecht: elke maand een bedrag op de bank, zonder dat we er naar om hoeven te kijken. Met een onderpand voor onze lening. We zijn nu lekker aan het genieten van ons (kleinere) huis en de boot.”